Na jaren van hoe heet het euh toegeleefd hoe zeg je dat naar het moment dat wij euh de grote stap willen gaan nemen is het nu het moment daar 8 december, of 1 december vertrekt het gezelschap van Barcelona naar Mardrid naar Buenos Aires om Zuid Amerika met het. Dit lijken wel, wat is dit, wat is de bedoeling

Wednesday, December 28, 2005

Viva el Uruguay!

Dit voor de nederlanders die graag nog wat meer info willen hebben, hoe we reiste en beleefde...
Na de watervallen zijn we met de bus naar Montevideo, Uruguay, gegaan. Omdat we in Salto in de middle of nowhere werden gedropt hebben we met een slimme taxi-chauffeur kunnen meerijden om de grens over te gaan. De eerste indruk van het land was meteen super, een voorbeeldje... Salto is de twee na grootste stad van Uruguay en is qua oppervlakte massaal! Echter geen huis is hoger dan 2 hoog en omringt met heel veel bomen en er is werkelijk niks te beleven op de straten, waardoor het stadje meer op Centreparks begon te lijken. De mensen die je tegen komt, zijn heel open en een gesprekje voeren met een voorbijganger is net zo normaal als een ´hallo´ bij ons in ´s Gravenmoer... Dit om je een beeld te geven.
Ook Montevideo doet niet aan als een grote hoofdstad, waardoor je je heel gemakkelijk thuisvoelt. Het is wel vreemd dat ook hier de economie erg zwaar te verduren heeft de afgelopen 50 jaar, waardoor de auto´s en huizen erg oud en slecht onderhouden zijn. En vergis je niet dat dit voor de mensen erg knaagt, want je vind regelmatig foto´s van de jaren 40-50 (met drukke hoofdstraten en rijke mensen op chique feesten/diners)toen Uruguay samen met Argentinie 1 van de rijkste landen ter wereld waren. Maar de mensen zijn er heel open in en erg trots en samen met de relaxedheid is ook dit land heel gastvrij!
OK, na Montevideo is Colonia del Sacremento aan de beurt! Colonia is een heel mooi oud stadje, er gebeurd heel weinig waardoor je super rond kan lopen/fietsen. Zoals Berend en ik concludeerde, ideaal voor de witte broodsweken, lekker eten, veel zon, cultuur en natuur!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Uruguay klinkt eeeeerrrrgggg aantrekkelijk!

8:05 pm

 
Blogger henkenberend said...

tja, menig huwelijksreisje zal ik hiervoor aanbevelen!!

5:14 am

 
Anonymous Anonymous said...

Henk ut is koud hier man, en sneeuw en ijzel leet er nouw.!
Groeten en veilige reis.!!

2:59 am

 
Anonymous Anonymous said...

Hey...this is celine and aurore, the two arrogant frenchies from BA. we just thought we´d had a look at how you did your website to do ours, but we must say yours is awesome!! we all waited for you on the last night in BA we were sure to see you again!! LOL...just back from iguazu, we were with dave and jules! loads of fun!! enjoy ushuaia and we hope to talk to you soon!!!!

2:34 am

 

Post a Comment

<< Home